مقاله بررسی و شناسایی آلودگی قارچی پوست ماهی آزاد دریای خزر (Salamo trurra caspius) در مزارع پرورش ماهی استان مازندران که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در بهار ۱۳۹۳ در زیست شناسی جانوری از صفحه ۴۵ تا ۵۳ منتشر شده است.
نام: بررسی و شناسایی آلودگی قارچی پوست ماهی آزاد دریای خزر (Salamo trurra caspius) در مزارع پرورش ماهی استان مازندران
این مقاله دارای ۹ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله آلودگی قارچی
مقاله Salmo trutta caspius
مقاله مزارع پرورش ماهی
مقاله مازندران

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: غلام پورعزیزی عیسی
جناب آقای / سرکار خانم: حسینی فرد سیدمهدی
جناب آقای / سرکار خانم: روحی سمانه
جناب آقای / سرکار خانم: مقتدر حمید

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
رشد روز افزون جمعیت و نیاز به تامین پروتئین مورد نیاز جوامع بشری زمینه توسعه سیستم های مختلف پرورش دام، طیور و آبزیان را فراهم نموده است. ماهی آزاد دریای خزر (Salamo trurra caspius) یک گونه بسیار مهم و همچنین بومی و مهاجر دریای خزر می باشد و از ارزش غذایی و اقتصادی ویژه ای برخوردار است. در این تحقیق هدف شناسایی و جداسازی قارچ های بیماری زا از پوست ماهیان آزاد دریای خزر در مزرعه پرورش ماهی بخش خصوصی استان مازندران (سواد کوه، لفور- مزرعه غزل) بوده است. بدین منظور از پوست ۴ قطعه ماهی با میانگین وزنی ۱۳۰۰ گرم در فصل بهار ۱۳۹۰، نمونه برداری صورت گرفته و نمونه ها به همراه قارچ بر روی محیط سابرودکستروز آگار، گلوکز پیتون آگار و همچنین در محیط آب مقطر استریل به همراه دانه شاهدانه در دمای اتاق کشت داده شدند. در این مطالعه، ۱۵ کلنی ساپرولگنیا (۲۰٫۸۳%)، ۱۲ آسپرژیلوس (۱۶٫۶۶%)، ۹ پنی سیلیوم (۱۲٫۵%)، ۷ آکرومونیوم (۹٫۷۲%)، ۶ فوزاریوم (۸٫۳۳%)، ۶ سپدونیوم (۸٫۳۳%)، ۴ آلترناریا (۵٫۵۵%)، ۳ رایزوپوس (۴٫۱۶%)، ۱ کلادسپوریوم (۱٫۳۸%)، ۳ هلمنتوسپوریوم (۴٫۱۶%) و ۱ درکسلرا (۱٫۳۸%) شناسایی شدند. اسپورهای قارچ های بیماری زا در همه جا پراکنده هستند و با توجه به محل های پرورش ماهی امکان ابتلا به انواع و اقسام بیماری ها وجود دارد. بنابراین با توجه به مشکلات موجود در جهت درمان ماهی، عدم دسترسی به پیشرفت های لازم خدمات درمانی ماهیان، کمیابی داروهای مورد نیاز و بالا بودن هزینه درمان، پرورش دهندگان می بایست نکات بهداشتی را در خصوص پرورش و رشد ماهی رعایت نمایند.