مقاله بررسی ویژگی های کارآفرینانه مالکان واحدهای تولیدی در صنعت گاو شیری استان خراسان رضوی که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در بهار ۱۳۹۲ در اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی) از صفحه ۲۵ تا ۳۶ منتشر شده است.
نام: بررسی ویژگی های کارآفرینانه مالکان واحدهای تولیدی در صنعت گاو شیری استان خراسان رضوی
این مقاله دارای ۱۲ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله کارآفرینی
مقاله صنعت گاو شیری
مقاله تحلیل سلسله مراتبی
مقاله تحلیل تمایزی
مقاله خراسان رضوی

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: فروغی علیرضا
جناب آقای / سرکار خانم: ایزی جواد
جناب آقای / سرکار خانم: حسن نژاد مریم

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
کارآفرینی قدمتی بسیار طولانی در حیات انسانی دارد و مطالعات مربوط به آن ابتدا از سوی محافل علمی کشورهای صنعتی صورت گرفته است. با این حال، این مبحث در کشور ما به تازگی مورد توجه قرار گرفته است. هدف اصلی این مطالعه سنجش ویژگی های رفتاری و شخصیتی کارآفرینی به منظور شناسایی کارآفرینان صنعت گاو شیری استان خراسان رضوی و نیز بررسی عوامل متمایزکننده دو گروه کارآفرین و غیرکارآفرین این صنعت می باشد. به همین منظور از داده های مقطع زمانی مربوط به ۸۵ نفر از مالکان گاوداریهای شیری صنعتی، ۳۰ مالک مرکز جمع آوری شیر و ۱۰ نفر کارخانه دار خوراک دام استان خراسان رضوی (جامعه آماری مورد مطالعه ۱۲۵ عضو) استفاده شد. با بهره گیری از تکنیک تحلیل سلسله مراتبی، ضمن شناسایی شاخصهای رفتاری فعالان صنعت گاو شیری، درجه اهمیت هر یک از این شاخصها مشخص گردید. سپس با استفاده از روش آنالیز خوشه ای و شاخصهای فوق و با بهره گیری از تکنیک تحلیل تمایزی، عوامل متمایزکننده دو گروه کارآفرین و غیرکارآفرین مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که از مجموع جامعه آماری مطالعه، ۱۹ گاودار، ۵ مالک مرکز جمع آوری شیر و ۲ کارخانه دار خوراک دام کارآفرین بودند. مهمترین شاخصهای رفتاری موثر بر کارآفرین شدن این مالکان، به ترتیب میزان ریسک پذیری در فعالیت، رشد فعالیت و انتخاب واحد آنها به عنوان نمونه بودند. همچنین نتایج تکنیک تحلیل تمایزی حاکی از آن بوده که از میان مجموع متغیرهای شخصیتی طراحی شده در مطالعه، متغیرهای روحیه ریسک پذیری (حالت بالقوه متغیر رفتاری میزان ریسک پذیری)، نوآوری، تلاش و پیگیری، توسعه طلبی، مرکز کنترل درونی و فرصت گرایی به ترتیب مهمترین عوامل موثر بر تمایز دو گروه کارافرین از غیر کارافرین بودند. با استفاده از یافته های این مطالعه پیشنهاداتی در راستای بهبود روند کارآفرینی در صنعت گاو شیری استان ارائه شده است.