مقاله بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره بذر برخی ارقام انگور که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در تابستان ۱۳۹۲ در فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران) از صفحه ۱۰ تا ۱۴ منتشر شده است.
نام: بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره بذر برخی ارقام انگور
این مقاله دارای ۵ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله ارقام انگور
مقاله عصاره بذر
مقاله فعالیت آنتی اکسیدانی

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: موسی زاده رضا
جناب آقای / سرکار خانم: شور محمود
جناب آقای / سرکار خانم: تهرانی فر علی
جناب آقای / سرکار خانم: داوری نژاد غلامحسین
جناب آقای / سرکار خانم: مختاریان علی

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
در سال های اخیر تحقیقات زیادی جهت ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی انواع اسانس و عصاره گیاهان صورت گرفته است که حاکی از توانایی این ترکیبات در ممانعت از رشد طیف وسیعی از میکروارگانیزم ها و عوامل فساد می باشد. به منظور بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره بذر ۱۵ رقم انگور (فخری کاشمر، شغالی نیشابور، صاحبی نیشابور، مایه میش بیرجند، سفید انگور قوچان، رخ سیاه محولات، لعل قرمز محولات، امیر ازوم رضائیه، مقنائی مشهد، امیر گیله رضائیه، سبزه مشهد، تبرزه رضائیه، شاهانی رضائیه، لف لفی لطف آباد و سمرقندی لطف آباد)، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با ۴ تکرار طی سال های ۱۳۹۰-۱۳۸۸ صورت گرفت. ظرفیت آنتی اکسیدانی عصاره بذر با استفاده از روش DPPH مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصله نشان از میزان بالای فعالیت آنتی اکسیدانی اکثر ارقام مورد بررسی دارد. کمینه و بیشینه مقادیر بدست آمده برابر ۱۲٫۵۳ و۹۰٫۲ ، به ترتیب در ارقام سفید انگور قوچان و شغالی نیشابور بود. ارقام امیر ازوم رضائیه، امیر گیله رضائیه، مقنائی مشهد، سمرقندی لطف آباد و شاهانی رضائیه در رتبه های بعدی، بالاترین میزان فعالیت آنتی اکسیدانی را دارا بودند. بدین ترتیب می توان عصاره هسته انگور را که ماده ای سالم و طبیعی بوده و از این نظر در حفظ سلامتی انسان بسیار مفید می باشد، به عنوان یک منبع مناسب آنتی اکسیدان طبیعی معرفی نمود.