مقاله بررسی عملکرد نشاسته کاتیونی سیب زمینی و گندم در بهبود ویژگی های مقاومتی کاغذ حاصل از کارتن های کنگره ای کهنه که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در بهار ۱۳۹۲ در جنگل و فرآورده های چوب (منابع طبیعی ایران) از صفحه ۱۲۵ تا ۱۳۳ منتشر شده است.
نام: بررسی عملکرد نشاسته کاتیونی سیب زمینی و گندم در بهبود ویژگی های مقاومتی کاغذ حاصل از کارتن های کنگره ای کهنه
این مقاله دارای ۹ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله بازیافت
مقاله جذب نشاسته
مقاله شیمی پایانه تر
مقاله کارتن های کنگره ای کهنه (OCC)
مقاله نشاسته کاتیونی

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: موسوی سیده نجمه
جناب آقای / سرکار خانم: نظرنژاد نورالدین
جناب آقای / سرکار خانم: ذبیح زاده سیدمجید

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
بازیافت کاغذ با وجود مزیت ها و پتانسیل ها با کاهش ویژگی های کیفیتی همراه است. این تحقیق به منظور استفاده بهینه از کارتن های کنگره ای کهنه در بازیافت کاغذ و بهبود کیفیت کاغذهای بازیافتی انجام گرفت. افزودن نشاسته کاتیونی به خمیر کاغذ بازیافتی، موجب احیای پیوند های از دست رفته خمیر کاغذ می شود و در نتیجه خواص مقاومتی کاغذ های ساخته شده را تا حد خمیر کاغذ بکر ارتقا می دهد. نشاسته ها با توجه به منبع استخراجی شان آثار متفاوتی دارند. در این بررسی، از نشاسته کاتیونی سیب زمینی و گندم، هر یک در ۴ سطح ۰، ۰٫۵، ۱، و ۱٫۵ درصد، به همراه ۰٫۴ درصد آلوم به عنوان خنثی کننده آشغال های آنیونی استفاده گردید. کاغذ دست ساز با جرم پایه ۱۲۰ گرم بر متر مربع ساخته و وی‍ژگی های مقاومتی آن اندازه گیری شد. میزان جذب دو نوع نشاسته بر روی خمیرکاغذ نیز با استفاده از روش اسید فنول محاسبه گردید.نتایج مشخص کرد که مصرف ۱٫۵ درصد نشاسته سیب زمینی و ۱ درصد نشاسته گندم تاثیر بهینه ای بر افزایش مقاومت کاغذ های حاصله داشته است. در مقایسه بین دو نوع نشاسته سیب زمینی و نشاسته گندم نیز نشاسته گندم عملکرد بهتری داشته است. نمودار جذب دو نشاسته نیز نشان داد که نشاسته سیب زمینی جذب و ماندگاری بیشتری بر روی خمیرکاغذ داشته است.