مقاله بررسی رژیم غذایی ماهی گوازیم دم رشته ای گونه Nemipterus japonicus در آب های خلیج فارس (سواحل استان هرمزگان) که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در بهار ۱۳۹۰ در زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا) از صفحه ۳ تا ۱۱ منتشر شده است.
نام: بررسی رژیم غذایی ماهی گوازیم دم رشته ای گونه Nemipterus japonicus در آب های خلیج فارس (سواحل استان هرمزگان)
این مقاله دارای ۹ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله رژیم غذایی
مقاله گوازیم دم رشته ای
مقاله خلیج فارس Nemipterus japonicas

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: کشاورز میرزامحمدی مهدی
جناب آقای / سرکار خانم: وثوقی عبدالرحیم
جناب آقای / سرکار خانم: مخیر بابا

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
در این بررسی رژیم غذایی ماهی گوازیم دم رشته ای با نام علمی Nemipterus japonicus در آب های خلیج فارس (سواحل استان هرمزگان) از آبان ماه تا تیر ماه ۱۳۹۰ انجام گردید. ابتدا بیومتری و نوع تغذیه ۱۶۰ قطعه ماهی مورد بررسی قرار گرفت. مواردی نظیر شاخص پری معده (FI)، شاخص خالی بودن معده (VI)، شاخص ترجیح غذایی (FP)، شاخص معدی (GSI)، فاکتور وضعیت (CF) به کمک برنامه کامپیوتری اکسل برآورد و برای عملیات آماری از نرم افزار SPSS استفاده گردید. میانگین طولی این گونه ۲۰۸٫۵۴ میلی متر و میانگین وزنی ۱۵۹٫۲۰ گرم بدست آمد. همچنین مشاهده گردید که ماده ها پرخورتر از نرها بودند. با مطالعه شاخص فراوانی حضور شکار (J) در معده ماهی گوازیم دم رشته ای، شاخص فراوانی عقربک Squilla mantis با ۶۰٫۶۷ درصد، به عنوان غذای اصلی این ماهی محسوب گردید. شاخص فراوانی خرچنگ با ۴۱٫۵۷، میگو ۲۸٫۰۸، ماهی ها ۲۶٫۹۶، آمفی پودا ۱۴٫۶۰، نرم تنان ۱۳٫۴۸، ستاره های دریایی شکننده ۱۲٫۳۵  و نماتود ۱۱٫۲۳، به عنوان غذای فرعی آبزی شناخته شدند. همچنین گروه های دیگر غذایی نظیر کوپه پودا با شاخص فراوانی ۴٫۴۹، تخم ماهی ۴٫۴۹، ۱٫۱۲ Euphausiacea و پلی کیت ۱٫۱۲ به دلیل داشتن شاخص کم، به عنوان غذای تصادفی این آبزی محسوب گردیدند.