مقاله بررسی تاثیر عصاره چند گیاه دارویی بر کنترل بیماری بلاست مرکبات که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در زمستان ۱۳۹۱ در فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران) از صفحه ۵۷ تا ۶۶ منتشر شده است.
نام: بررسی تاثیر عصاره چند گیاه دارویی بر کنترل بیماری بلاست مرکبات
این مقاله دارای ۱۰ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله آویشن
مقاله اسطوخودوس
مقاله پونه
مقاله رزماری
مقاله عصاره گیری
مقاله کنترل بلاست مرکبات
مقاله گزنه
مقاله نعناع

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: علیمی مهسا
جناب آقای / سرکار خانم: جهان تیغ سمانه

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
یکی از روش های مقابله با بیماری بلاست مرکبات، مبارزه شیمیایی می باشد که با توجه به هزینه های سنگین تهیه سموم و اثرات سوء سموم روی محیط زیست محققان تمایل به یافتن روش های کم هزینه تر و همچنین فاقد اثرات سوء بر محیط زیست دارند، در نتیجه شیوه مبارزه ای که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است، استفاده از ترکیبات طبیعی باکتری کش می باشد که برخی از این ترکیبات در عصاره گیاهان دارویی بومی یافت می شود. در این تحقیق، چند روش مختلف عصاره گیری گیاهان دارویی و کاربرد آن ها در ممانعت رشدی باکتری عامل بلاست مرکبات مورد بررسی قرار گرفته است. این گیاهان دارویی شامل ریحان (Ocimum basilicum)، پونه (Mentha pulegiu)، رزماری (Rosmarinas officinalis)، اسطوخودوس (Lavanduia anyustifolia)، آویشن (Thymus persicus) و گزنه (Urtica Dioica) می باشد. اثر این عصاره ها در میزان وسعت هاله بازدارندگی در محیط کشت Nutrient Agar در مقابله با باکتری بیماری زا با یکدیگر و در مقابل سم اکسی کلرور مس و آنتی بیوتیک تتراسایکلین اندازه گیری و مورد مقایسه قرار گرفت. در نهایت بهترین روش جهت بدست آوردن عصاره گیاهی بازدارنده تر، ابتدا روش تحلیلی سپس خیساندن و کلونجر و در آخر جوشاندن همراه با هم زدن بود؛ میانگین بالاترین میزان بازداری به ترتیب مربوط به گیاهان پونه، نعناع، آویشن، اسطوخودوس، گزنه، رزماری و در نهایت آنتی بیوتیک و سم اکسی کلرور مس بود. کاربرد این عصاره ها به صورت پاشش در سطح باغ مرکبات نیز اجرا شد و سبب کاهش شدت بیماری شد، اما تفاوت محسوسی بین انواع عصاره ها در میزان بازدارندگی در سطح باغی مشاهده نشد.