مقاله بررسی برخی از خصوصیات زیستی ماهی سنگسر کاکان (Pomadasys kaakan) به منظور بهینه سازی فصل صید در دریای عمان که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در بهار ۱۳۹۱ در زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا) از صفحه ۶۳ تا ۷۵ منتشر شده است.
نام: بررسی برخی از خصوصیات زیستی ماهی سنگسر کاکان (Pomadasys kaakan) به منظور بهینه سازی فصل صید در دریای عمان
این مقاله دارای ۱۳ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله ماهی سنگسر کاکان
مقاله تخم ریزی
مقاله فصل صید
مقاله مرگ و میر
مقاله دریای عمان Pomadasys kaakan

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: آژیر محمدتقی
جناب آقای / سرکار خانم: ولی نسب تورج
جناب آقای / سرکار خانم: جمال زاده حمیدرضا

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
در این بررسی برخی از خصوصیات زیستی ماهی سنگسر کاکان (Pomadasys kaakan) در دریای عمان محدوده سواحل سیستان و بلوچستان از شهریور ۱۳۸۲ تا مهر ماه ۱۳۸۳ مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق ۷۵۶ قطعه ماهی کالبد شکافی شده که از این تعداد ۳۱۸ قطعه ماده بود. نمونه برداری به صورت روزانه و از صید تجاری توسط شناور قایق انجام پذیرفت. براساس فراوانی مراحل جنسی پیشرفته یک دوره تخم ریزی طولانی در طول سال (به استثنای آذر ماه) بدست آمد که با استفاده از شاخص گنادی (GSI) دو اوج تخم ریزی شامل یک پیک قوی در فروردین و پیک ضعیفی در شهریور ماه همراه بدست آمد. بر این اساس بهترین زمان صید این گونه در تمامی فصول سال به استثنای اسفند و فروردین ماه می تواند در نظر گرفته شود. مقایسه شاخص کبدی (HSI) و ضریب چاقی(Kf) با اوج تخم ریزی رابطه عکس را نشان داد. بر اساس میانگین طول بلوغ جنسی (سانتی متر ۴۴ = Lm50%) و ضرورت صید ماهی بزرگ تر از طول ۴۴ سانتی متر، اندازه چشمه استاندارد برای این گونه ۱۴۹٫۶ میلی متر محاسبه گردید. در بررسی محتویات معده، گروه ماهیان با ۳۵ درصد پس از گروه سخت پوستان و از بین ماهی ها، ماهی یال اسبی (Trichiurus lepturus) با ۵۲ درصد بیش ترین میزان فراوانی کل را تشکیل داد. طول بی نهایت (L¥)، پارامترهای مرگ و میر کل (Z)، مرگ ومیر صیادی (F)، مرگ ومیر طبیعی (M)، ضریب رشد سالانه (K) و t0 (سن در طول صفر) به ترتیب ۶۳٫۵، ۱٫۳۸، ۰٫۶۷، ۰٫۷۱، ۰٫۳۵ و -۰٫۲۱ برای این گونه محاسبه شد. همچنین رابطه طول و وزن ماهی سنگسر کاکان محاسبه و مقادیر a، b و r (ضریب هبستگی) به ترتیب ۰٫۰۱۶۹، ۲٫۹۸۲۱ و ۰٫۹۷ بدست آمد.