مقاله بررسی اثر نانوسیلور و اسانس های گیاهی بر برخی شاخص های ریختی و فیزیولوژیکی پس از برداشت گل بریده ژربرا که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در پاییز ۱۳۹۲ در فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران) از صفحه ۴۷ تا ۵۷ منتشر شده است.
نام: بررسی اثر نانوسیلور و اسانس های گیاهی بر برخی شاخص های ریختی و فیزیولوژیکی پس از برداشت گل بریده ژربرا
این مقاله دارای ۱۱ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله اسانس های گیاهی
مقاله ژربرا
مقاله طول عمر
مقاله نانوسیلور

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: ایکانی نازنین
جناب آقای / سرکار خانم: کلاته جاری سپیده
جناب آقای / سرکار خانم: عبدوسی وحید
جناب آقای / سرکار خانم: حسین زاده ابراهیم
جناب آقای / سرکار خانم: حسین زاده سعید

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
گل ژربرا یکی از ده گل بریده برتر جهان بوده و ارزش تجاری بالایی دارد، ولی کوتاهی طول عمر آن در اثر خمیدگی یا شکستن گردن و پژمردگی از مشکلات اساسی پس از برداشت این گل بریده است. در این پژوهش گل های بریده ژربرا رقم دون (Gerbera jamesonii cv. Dune) ابتدا به مدت ۲۴ ساعت در ساکارز ۵ درصد قرار گرفتند. سپس تا پایان آزمایش در محلول های نگهدارنده شامل غلظت های مختلف نانوسیلور، اسانس های اسطوخودوس، آویشن و اکالیپتوس قرار داده شدند. طبق نتایج حاصله، تیمار نانوسیلور با غلظت ۱ پی پی ام و اکالیپتوس ۲۵ پی پی ام موجب تعویق پیری گل های بریده ژربرا شد. غلظت های مختلف نانوسیلور به همراه تیمار ۷۵ پی پی ام اسانس آویشن موجب کاهش روند نزولی کربوهیدرات محلول گلبرگ و وزن تر نسبی شدند. غلظت های ۱ و ۳ پی پی ام نانوسیلور، ساکارز ۵ درصد، اسانس آویشن ۲۵ و ۷۵ پی پی ام و همه غلظت های اسانس اکالیپتوس اثر مطلوبی بر محتوای آنتوسیانین گلبرگ داشتند. غلظت های مختلف اسانس های اسطوخودوس، ۲۵ و ۷۵ پی پی ام اکالیپتوس، ۲۵ پی پی ام آویشن به همراه غلظت های ۱ و ۳ پی پی ام نانوسیلور موجب کاهش خمیدگی گل آذین شدند. در نهایت، تیمار نانوسیلور ۱ پی پی ام برای افزایش طول عمر گل بریده ژربرا رقم «دون» قابل توصیه می باشد.