سال انتشار: ۱۳۸۸

محل انتشار: همایش منطقه ای غذا و بیوتکنولوژی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

سیدسهیل امیری عقدایی – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع
راحیل رضایی – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع
مهران اعلمی – استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گر

چکیده:

بتاگلوکان هموپلیمری ازگلوکزاست که توسط مخمرها، قارچ ها و باکتری ها ساخته می شود. این ترکیب درساختار اصلی خود دارای زنجیره ای بلند از واحدهایD-گلیکوپیرانوزیل می باشد که با اتصالات ۱-۳ به هم متصل شده اند و به علاوه به طور تصادفی زنجیره ی جانبی از بتاگلوکوپیرانوزیل با اتصالات ۱-۶ نیز به زنجیره اصلی اتصال یافته است. تحقیقات اخیر نشان داده که بتاگلوکان حاصل از منابع مختلف دارای اثرات دارویی و تغذیه ای می باشد که از آن ها می توان به تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش میزان کلسترول بد خون، و اثر ضد سرطانی و غیره اشاره نمود . این ترکیب علاوه بر این که دارای اثرات درمانی است پتانسیل بسیار بالایی جهت استفاده در تولید فرآورده های مختلف غذایی دارد به این دلیل که باعث بهبود خواص کیفی و ویژگی های رئولوژیکی فرآورده های غذایی می شود. از این رو هدف از این تحقیق معرفی میکروارگانسیم های سازنده بتاگلوکان، مشخص نمودن مکانسیم اثر دارویی و کاربرد آن درتولید مواد غذایی می باشد