سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

یاسمن فهیم دژبان – اعضا هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه مازندران
مریم شاپوری – اعضا هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه مازندران
عابد اوانی – کارشناس ارشد تکثیر و پرورش ابزیان

چکیده:

اوزون به طور طبیعی در اتمسفر تولیدمی شود این ماده از اثر تابش نور ماوراز بنفش uv یا بار الکتریکی فشار قوی بر اکسیژن o2 بوجود می اید این ماده قادر است میکروارگانیسم های بیماری زا نظیر اسپور باکتری ها کیست ها و ویروس ها را بدون نیاز به زمان طولانی از طریق اکسایش و نابودی دیواره سلولی آنها نابود کند به عبارتی اوزون قوی ترین ماده اکسید کننده برای نابودی میکروب ها است که برخلاف سایر گندزداها پسماندی نداشته و بواسطه ترکیب با مواد الی و یا تجزیه طبیعی به اکسیژن تبدیل می شود. اوزون نخستین بار در دهه ۱۹۲۰ برای کم کردن بار میکروبی محصولات شیلاتی و بهبود وضعیت ایمنی این فراورده ها استفاده شد. در دهه های اخیر پیشرفتهای انجام شده در الکترونیک و فناوری تولید اوزون باعث ابداع نسل جدید دستگاههای فشرده و کم حج تولید اوزون و استفاده بیشتر از این ماده در صنعت شیلات شده است.