سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

کامران سمیعی – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کنگاور
سعید قزوینه – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلام آباد غرب

چکیده:

جمعیت جهان با رشدی فزاینده رو به افزایش است بطوریکه با تغذیه جمعیت جهان تا سال ۲۰۳۰ میلادی تولید غذا بایستی به مقدار ۵۰ درصد میزان فعلی افزایش یابد و تغذیه این جمعیت نیازمند دستیابی به ارقام جدید با کمیت و کیفیت بالاتر است لازمه اصلاح نباتات موفق در جهت خلق ارقام جدید جمعیت متنوع گیاهی است در همینراستا کشور ایران به لحاظ داشتن ذخیره ژرم پلاسم غنی از مراکز مهم تنوع و انتشار بسیاری از گیاهان در جهان محسوب می گردد متاسفانه در دهه های اخیر بسیاری از منابع ژنتیکی کشور از بین رفته اندو اسیب پذیری ژنتیکی به لحاظ کاهش سطح تنوع موجب تهدید امنیت غذایی بشر شده است گونه های وحشی خویشاوند و توده های بومی مهمترین منابع ژرم پلاسم گیاهان زراعی به حساب می ایند و به دلیل دارا بودن ژنهای مفید فراوان نظیر ژنهای مقاومت به تنشهای زنده و غیرزنده از ا همیت ویژه ای برخوردارند با توجه به اهمیت و خطر نابودی منابع ژنتیکی کشور جمع اوری ارزیابی و نگهداری این منابع امری بسیار ضروری است.