سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش منطقه ای مطالعات کاربردی در شیلات و محیط زیست

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

توحید مرادی – دانشگاه آزاد اسلامیکرمانشاه

چکیده:

با گسترش صنعت آبزی پروری و اهمیت تکنولوژی دردنیا بخصوص درایران و توسعه روزافزون پرورش انواع میگو و ماهی درکشور و با توجه به اینکه آرتمیا یکی از فاکتورهای مهم درامرپرورش و تغذیه میگو است از طرفی از نظر اقتصادی ارزش آرتمیا و قیمت آن دربازارهای جهانی رو به افزایش است می توان با بهره برداری اصولی و علمی از این موجود آبزی چه بصورت پرورش مصنوعی و با استفادها زمنابع طبیعی دریاچه ارومیه درآذربایجان غربی علاوه برتامین احتیاجات داخلی با صادرات مقادیر مازاد این محصول بصورت قابل توجهی برای کشور ارزآوری کرد دراین میان دریاچه ارومیه با حدود ۵۰۰۰ کیلومتر مربع مساحت علاوه برغنی بودن از نظر املاح و مواد معدنی زیستگاه گونه ای از آرتیما بنام آرتمیا اورمیانان می باشد آرتمیا اورمیانا یکی از هفت گونه آرتمیای شناخته شده درجهان است ودرحالت طبیعی ۵۲% پروتئین و ۴% چربی دارد که میتوان میزان چربی آن را درپرورش مصنوعی و غذادهی دستی به میزان ۱۴درصد افزایش داد میتوان از آن پس از انجام اعمال غنی سازی به عنوان حامل درانتقال انواع مواد غذایی ویتامین ها و آنتی بیوتیک ها درتغذیه انواع آبزیان استفاده کرد.