سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

مریم سپهوند – دانشجوی کارشناسی مهندسی صنایع و علوم غذایی
لاله پیاهو – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تغذیه
یاسر خواجه بیشک – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تغذیه

چکیده:

از آنجایی که تاریخچه استفاده از شیر به عنوان غذا برای انسان به قبل از تاریخ مدون برمی گردد انسان بعد از مدت کوتاهی به خواص شیر به عنوان غذا پی برد و چون شیر خام به دمای محیط بسیار حساس بوده و آسیب پذیر است و مقاومت میکروبی پایینی دارد کم کم با فرآورده های ترش و تخمیری آن نیز آشنایی پیدا کرد تا بتواند جایگزینی برای این ماده ی مغذی که تنها غذای نوزاد هر پستانداری در دوران زندگی است شود همانطور که می دانیم ترکیب اصلی شیر را موادی مانند آب ، پروتین ها قند یا لاکتوز و مواد معدنی تشکیل می دهند و فرآورده های شیر شامل ؛ شیر کامل ، شیر بدون چربی ، شیر استاندارد شده و انواع خامه است فرآورده های تخمیری شیر را که با استفاده از کشت باکتری های مخصوص تهیه می شوند و به نام فرآورده های تخمیری شیر نام گذاری می کنند ، و در بسیاری از کشورهای جهان فراوری شیر بالاترین ظرفیت تولید را در صنایع غذایی به خود اختصاص می دهد به خاطر ماندگاری و خواص تغذیه ای و ذائقه ی مردم افراد متفاوت می توانند از فراوردهای آن استفاده کنند ، ما در این مقاله به بحث در مورد خواص تغذیه ایی و ذائقه ی و همچنین تنوع و کیفیت زیاد این محصولات و گسترش آن به عنوان یک صنعت جهانی می پردازیم کهاین فراوری هم امنیت غذایی و ایمنی آن را در بر دارد