سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

هانیه حدادی – دانشجوی کارشناسی گیاه پزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلام
محمد قهدریجانی – عضو هیئت علمی گروه مکانیزاسیون، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اس
ماجده جعفری نسب – دانشجوی کارشناسی گیاه پزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلام
محمد امامی – دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیزاسیون، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزا

چکیده:

بی شک در دنیای امروز دستیابی به توسعه پایدار در امنیت غذایی بدون در نظر گرفتن توسعه روستاها امکانپذیر نمی باشد. بنابراین درجهت توسعه پایدار روستاها تمام مسائل و مشکلات مربوط به مهاجرت به شهرها و خالی از سکنه شدن روستاها بایستی مرتفع گردد. بزرگترین عامل در جهت افزایش درآمد و ارتقاء سطح زندگی روستاییان گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی است. این گونه صنایع به سرمایه گذاری چندان نیاز ندارند و می تواند سرمایه های اندک محلی را جذب نمایند. از جمله صنایع تبدیلی در روستاها می توان از صنایع لبنیات سازی، کارخانه های آبمیوه گیری، تهیه رب گوجه فرنگی و تهیه خشکبار و غیره نام برد. در این تحقیق مسائل مهم مرتبط با توسعه صنایع تبدیلی )فرصت ها،تهدید ها، نقاط قوت و نقاط ضعف( به روش swot مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. نتایج تحقیق و بررسی حاضر که از طریق مطالعات اسنادی و کتابخانه ای صورت گرفته است نشان می دهد که با توسعه صنایع تبدیلی، تولید سرانه روستاها ارتقاء می یابد و متعاقب آن درآمد سرانه روستاییان نیز افزایش یافته و در نتیجه سطح اشتغال در روستاها بالا می رود که این روند بر توسعه اقتصادی روستا می افزاید