سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

مریم شاپوری – عضو باشگاه پژوهشگران جوان و هیئت علمی گروه منابع طبیعی دانشگاه آزاد اس

چکیده:

جلبک ها به عنوان قدیمی ترین ساکنان اقیانوس ها و ابهای شیرین نقش بسیار مهم و کلیدی را در اکوسیستم ایفا نموده و بعنوان غذای جایگزین حاوی پروتئین، اسید امینه ضروری ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب غیراشباع استفاده می شوند در عین حال به عنوان یک منبع غذایی در صنایع مختلف مانند نان، کیک، بیسکوییت ، ماکارونی و همچنین به عنوان یک مکمل غذایی با خواص بالا برای دام، طیور و ابزیان مصرف می گردد براساس تقسیم بندی گیاه شناسان سه گروه جلبکهای سبز، قرمز و قهوه ای دارای کاربردهای مختلف هستند به عنوان مثال ۶۰ تا ۷۰ درصد وزن خشک اسپیرولینا پروتئین می باشد و به منظور بهبود رژیم غذایی د ر انسان استفاده می شود همچنین ترکیباتی همچون لامینارین و فوکوایدان ها متابولیت های استخراج شده از جلبکهای قرمز می باشد که مصرف انسانی دارد همچنین جلبکهای نظیر لامیناریا، سارگاسوم، فوکوس به عنوان غذای کامل در تغذیه دام و طیور استفاده می گردد این تحقیق بخش کوچکی از مطالعات و معرفی کاربردهای جلبک ها به عنوان غذای انسان و خوراک دام و پرورش ابزیان میباشد.