سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

پگاه درجانی – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی

چکیده:

درطی سالهای اخیر تمایل به سمت غذاهای عملگرای محتوی باکتریهای پروبیوتیک افزایش یافته است با توجه به اثرات مفید آنها روی سلامتی انسان تولید غذاهای پروبیوتیک جدید از اهداف مهم محققان می باشد طبق تحقیقات صورت گرفته بسیار ی از محققان استفاده از فراورده های لبنی مثل پنیر ماست بستنی و فراورده های غیرلبنی مثل گوشت میوه ها غلات شکلات و غیره به عنوان ماتریکس غذایی را گزارش داده اند اما از لحاظ تجاری سلولهای پروبیوتیک انکپسوله شده فقط در تعداد کمی از فراورده ها مشاهده می شود یکی دیگر از حاملهای مهم برای پروبیوتیک ها غذاداروها می باشند که به شکل کپسول یا قرص توسط شرکت های مختلف به کارگرفته می شود دراین مقاله تکنولوژی های مورد استفاده برای انکپسولاسیون سلول های پروبیوتیک به منظور حفظ بقای آنها و نیز ماتریکس های غذایی استفاده شده دربخش های تحقیقاتی و تجاری مورد بررسی قرارمی گیرد.