سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ارتقای عمر ماندگاری مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی با تاکید بر کاهش مصرف نگهدارنده ها

تعداد صفحات: ۳

نویسنده(ها):

اکبر ملک پور – عضو هیئت علمی گروه شیمی، دانشگاه اصفهان
مهدیه عباسی – دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه اصفهان

چکیده:

در سالهالهای اخیر نگرانی در باره ی ایمنی غذاها و افزودنی های آنها افزایش پیدا کرده است. نگهدارنده ها مواد شیمیایی طبیعی یا مصنوعی هستند که از فساد ناشی از رشد میکروبها و یا فساد ناشی از تغییرات شیمیایی در مواد غذایی محافظت می کنند. در حال حاضر موادی چون بنزوییک اسید، سوربیک اسید و نگهدارنده های دیگری از قبیل پارابن ها، بی فنیل ها و سولفیت ها استفاده می شوند. استفاده بیش از اندازه از این افزودنی ها غیر مجاز بوده و توسط مؤسسات نظارتی پیگیری می شود. علیرغم پیشرفت های گسترده در خصوص شناسایی کمی و کیفی افزودنی ها، به واسطه تعدد و تنوع مواد غذایی و گستردگی در افزودنی ها، توسعه روش های تجزیه ای جامع و همه جانبه کماکان مورد نیاز و توجه جدی دستگاه های نظارتی و دغدغه شیمی دان ها است [۶-۱].