سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

احسان بیگدلیان – کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی
محمد حجت السلامی – استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
عرفان علی اکبرنیا – کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی
ایمان مهدوی – کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی

چکیده:

نحوه استفاده از امواج اولتراسوند در صنایع غذایی دو گونه کاربرد اولتراسوند با شدت بالا و با شدت پایین می باشد از امواج اولتراسوند با شدت پایین به عنوان روش تجزیه ای در تهیه اطلاعات مربوط به ویژگیهای فیزیکی و شیمیای مواد غذایی استفاده می شود دراین حالت توان به کاررفته به حدی پایین است که پس از قطع امواج اولتراسونیک هیچگونه تغییری در خواص فیزیکی و شیمیایی مواد غذایی ایجاد نمی شود درنتیجه به این تکنیک non-destructive یا غیرمخرب گویند و از آن می توان در اندازه گیری ضخامت، تشخیص جسم خارجی اندازه گیری فلوریت تعیین ترکیبات متشکله اندازه ذرات و غیره استفاده کرد این روش می تواند به صورت لحظه ای و غیرمنقطع اجرا شود و بنابراین از جنبه های امنیتی و بهداشتی و همچنین اقتصادی حائز اهمیت می باشد اگاهی از میزان یخ در سیستمهای منجمد بیشترین فایده رادر کنترل و بازبینی محصولات غذایی منجمد در هنگام انبار کردن و همچنین برای جلوگیری از ایجاد فرایندهای نامطلوب در آنها هنگام انجماد دارد اندازه گیری ساده دمای سطحی نمی تواند مانند اولتراسونیک اطلاعات کافی از دمای توزیع شده بصورت سه بعدی در اطراف فضای جسم را در اختیار ما قرار دهد سرعت صوت بستگی به شرایط فیزیکی ماده دارد و سرعت آن در یخ و اب متفاوت است و سرعت صوت در یخ بیشتر از اب می ب اشد