سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

احسان بیگدلیان – کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی
محمد حجت السلامی – استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
عرفان علی اکبرنیا – کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی
ایمان مهدوی – کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی

چکیده:

نحوه استفاده از امواج اولتراسوند درصنایع غذایی دو گونه کاربرد اولتراسوند با شدت بالا و باشدت پایین می باشد از امواج اولتراسوند با شدت پایین به عنوان روش تجزیه در تهیه اطلاعات مربوط به ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی مواد غذایی استفاده می شود دراین حالت توان به کاررفته به حدی پایین است که پس از قطع امواج اولتراسونیک هیچگونه تغییری درخواص فیزیکی و شیمیایی مواد غذایی ایجاد نمی شوددر نتیجه به این تکنیک non-destructive یا غیرمخرب می گویند و از آن می توان دراندازه گیری ضخامت تشخیص جسم خارجی اندازه گیری فلوریت تعیین ترکیبات متشکله اندازه ذرات و غیره استفاده کرد این روش می تواند به صورت لحظه ای و غیرمنقطع اجرا شود و بنابراین از جنبه های امنیتی و بهداشتی و همچنین اقتصادی حائز اهمیت می باشد آگاهی از میزان یخ در سیستمهای منجمد بیشترین فایده را در کنترل و بازبینی محصولات غذایی منجمددر هنگام انبار کردن و همچنین برای جلوگیری از ایجاد فرایندهای نامطلوب درآنها هنگام انجماد دارد.