سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

حامد سیگاری – گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
محمد حسین سیگاری – دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران
محمدحسین آق خانی – گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده:

افزایش روز افزون نقش اقتصاد محصولات کشاورزی و غذایی در جوامع امروزی و پیچیدگی فناوری های مدرن برای تولید، حمل و نقل، ذخیره سازی، فرآوری، نگهداری، ارزیابی کیفی، توزیع ، بازاریابی و مصرف محصولات ، نیازمند اندازه گیری خواص فیزیکی و مکانیکی محصولات می باشد. یکی از مهمترین خواص فیزیکی برای محصولات کشاورزی، تعیین حجم و چگالی محصول است.اندازه گیری حجم به منظور اندازه گیری دانسیته و چگالی مود غذایی، برآورد تعداد ماده غذایی د رحجم معین و فرآیندهای انتقال حرارت و جرم مواد غذایی حاوز اهمیت است. اندازه گیری جم به اندازه شناوری در داخل مایعات با عث جذب و نفوذ مایع د رداخل محصولات کشاورزی می شود. نفوذ مایعات ممکن است باعث افت کیفیت یا فساد محصول شود. برای جلوگیری از آسیب دیدگ یمحصول ، م یتوان با استفاده از روش پردازش تصویر که روشی غیر مخرب است، حجم محصولات کشاورزی را تعیین نمود. در این روش با پردازش تصاویر گرفته شده از مقطع های معین، جداره انار لبه یابی یم شود و نقاط بدست آمده از لبه هاب تصاویر به عنوان ابر نقاط د رنرم افزارهای طراحی سه بعدی مورد پردازش قرار می گیرد. با پردازش سه بعدی ابر نقاط بدست آمده، مدل سازی محصول با دقت بالای ۹۶% انجام می شود. عمده خطای به وجود آمده ناشی از حفره سر انار می باشد که در تصویر برداری دو بعدی این حفره ها قابل استخراج و پردازش نیستند.