سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

فائزه تجلی – عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی مشهد
الهام امیری شادمهری – دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی تجزیه

چکیده:

شیر و فراورده های لبنی به عنوان غذای کاملی برای گروه های سنی مختلف به شمار می رود بنابراین بررسی شیر از لحاظ داشتن آلاینده های شیمیایی امری ضروری محسوب می شود چرا که این آلاینده ها از راه شیر و لبنیان به انسان منتقل شده و اثرات زیانباری برسلامت انسان دارد به دلیل خاصیت سمی و جمع پذیری فلزات ارسنیک جیوه کادمیم و سرب و همچنین افزایش الودگی هایمحیطی و افزایش جذب خودبخودی فلزات و عوارض ناشی از آن و اینکه شیر و فراورده های ان درتغذیه گروه های مختلف سنی از اهمیت ویژه ای برخوردار است دراین مقاله به بررسی روشهای مختلف اندازه گیری این یونهای فلزی و ارزیابی آنها پرداخته خواهد شد نتایج نشان داد لازم است بررسی های وسیع تری طی فصول مختلف درطول سالیان متمادی با نمونه گیری های بیشتر انجام شود تا استاندارد ملی درزمینه میزان فلزات سنگین درشیر و فراورده های ان مورد تدوین قرار گیرد.