سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: دومین کنفرانس ملی غذای فراسودمند (عملگر)

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

فاطمه نادعلی اشکفتکی – دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی
آتنا دهقان سکاچایی –
سیدمهدی جعفری – استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده:

انار(punica granatum در بسیاری از کشورهای گرمسیر و غیر گرمسیر رشد می کند و یکی از مهمترین میوه های تجاری ایران می باشد. انار و بخش های مختلف آن به واسطه دارا بودن آنتوسیانین ها، ترکیبات پلی فنولی، تانن های قابل هیدرولیز، هورمون هایاستروئیدی و فعالیت آنتی اکسیدانی نقش موثری در کاهش برخی از بیماری ها از قبیل بیماری های قلبی و عروقی، سکته های مغزی و سرطان دارد. به علاوه این میوه دارای ویتامینهای گروهB کلسیم، فسفر، آهن و منگنز نیز می باشد که متعادل کننده مایعات بدن بویژه خون هستند. انار با زیاد کردن فعالیت سلولهای کبدی و تحریک کیسه صفرا و روده ها در سلامت عمومی بدن و رفع ناراحتیهای کبدی موثراست، ضمن اینکه اوره،کلسترول و دیگر سموم بدن را دفع می کند. همچنین می توان از ترکیبات حاصل از این میوه به عنوان نگهدارنده در مواد غذایی استفاده کرد. بنابراین علاوه بر دارا بودن ارزش تغذیه ای و خواص درمانی، از پتانسیل کاربردی زیادی برای استفاده در صنعت غذا برخوردار است.