سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: سومین همایش بیوانرژی ایران (بیوماس و بیوگاز)

تعداد صفحات: ۱۱

نویسنده(ها):

فریده عتابی – استادیار دانشکده محیط زیست و انرژی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه
برات قبادیان – استادیار دانشکده کشاورزی ، دانشگاه تربیت مدرس تهران
مریم اژدرزاده – کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست، دانشکده محیط زیست و انرژی، واحد علوم و

چکیده:

بیودیزل یک سوخت جایگزین است که از یک منبع داخلی و تجدیدپذیر مشتق می شود. بیودیزل را می توان از گیاهانی مانند سویا، کلزا، آفتابگردان و دانه های روغنی دیگر و همچنین پسماند روغن های آشپزخانه و رستوران ها تهیه کرد. در این تحقیق امکان سنجی فنی تولید بیودیزل از پسماند روغن های خوراکی مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور آمار تعداد رستوران ها و اغذیه فروشی های شهر تهران بجز ری و شمیرانات در سال ۱۳۸۹ گردآوری شد و پتانسیل تولید بیودیزل از پسماند روغن های خوراکی این رستوران ها برآورد گردید. سپس شبیه سازی فرآیند تولید بیودیزل با روش ترانس-استریفیکاسیون توسط نرم افزار HYSYS7.1 و بهینه سازی فرآیند تولید از نظر میزان مصرف انرژی و مواد مصرفی صورت گرفت و ابعاد واحدهای فرآیند تولید نیز تعیین گردید. نتایج این تحقیق نشان می دهد که روزانه میزان ۵۵۰۹ کیلوگرم روغن پسماند از رستوران های شهر تهران دور ریخته می شود و با استفاده از روش ترانس استریفیکاسیون می توان روزانه ۴۸۳۶ کیلوگرم بیودیزل از آن تهیه نمود.