سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: نخستین همایش منطقه ای توسعه پایدار منابع طبیعی غرب کشور: چالشها و راهکارها

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

علی ولی پور – دانشگاه پیام نورپلدختر

چکیده:

شواهد تاریخی نشان میدهند که باتوجه به قابلیت های تولیدی کشورو تحقق الزاماتی چون کاهش ضایعات تولیدی افزایش بازده آب و خاک توسعه روستایی توسعه کشاورزی می توان افزایش عملکردمحصولات اصلاح الگوی تغذیه کشور وامکان دستیابی به امنیت غذایی پایدار درسطح کلان را انتظار داشت ناامنی غذایی از جمله عواملی است که می تواند امنیت ملی کشور را به مخاطره بیاندازد مدیریت ضایعات کشاورزی و راه های کاهش آن می تواند کمک شایان و موثری درجهت رسیدن به امنیت غذایی به دنبال داشته باشد اتلاف محصولات کشاورزی موجب خارج شدن بخش قابل توجهی از تولیدات کشاورزی ازچرخه تولید تا مصرف می شود ولی قسمت عمده ضایعات مربوط به مرحله برداشت و پس از برداشت است اغلب ضایعات پس از برداشت محصولات غیردانه ای درمرحله جابجایی حمل و نقل انبارداری محصولات دانه ای درمرحله خشک کردن و ذخیره سازی رخ میدهد بنابراین کاهشضایعات محصولات کشاورزی اصلاح سیستم غذایی و متعادل کردن مصرف نیازمند برنامه ریزی منسجم و هماهنگ با جمیع عوامل موثر است و رسیدن به استقلال ملی و پیشرفت اجتماعی جز با توسعه اقتصادی میسرنیست.