سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۱۲

نویسنده(ها):

کیامهر ابراهیمی منفرد – کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی – علوم و صنایع غذایی مدرس دانشگاه آزاد اس
مرمی چهاردولی – دانشجوی کارشناسی مهندسی کشاورزی علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلا

چکیده:

امنیت غذایی و ایمنی غذایی دو مفهوم اساسی مرتبط و درهم تنیده می باشند کهدرک ارتباط متقابل این دو از تتبع و تامل در تعاریف آنها به سادگی امکان پذیر است منطبق با تعریف امنیت غذایی دسترسی تک تک افراد یک جامعه به غذای سالم و کافی در تمام اوقات به منظور داشتن یک زندگی سالم است ایمنی غذا بخش اعظمی از این تعریف را در برمیگیرد چرا که بدون دسترسی به غذایی سالم و فاقد هرنوع الودگی اعم از میکروبی، انگلی و شیمیایی امنیت غذایی هدفی دست نیافتنی خواهد بود تامین و توسیع امنیت غذایی صرفا تولید محصولات کشاورزی کافی د رجهاننیست بلکه فراهم نمودن شرایط بهینه جهت مراحل حملو نقل نگهداری و انبارداری فراوری و صنایع تبدیلی و توزیع هرکدام گامهایی بسیار مهم به منظور نیل به شاخصهای امنیت غذایی محسوب می شوند یکی از مراحل غیرقابل اجتناب در صنایع غذایی استفاده از افزودنیهای مختلف نظیر طعم دهنده ها، مواد رنگی ، نگهدارنده ها پایدار کننده ها و … در فرایندتولید می باشد. دراین مقاله تلاش می شود که به خواص ضدمیکروبی ضدقارچی و ضد ویروسی چندین ماده طبیعی از جمله اسانس پرتقال ، عصاره هسته انگور، سماق، زردچوبه ، سیر، لیموترش، انار، پیاز و … اشاراتی صورت گیرد.