سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: هجدهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

آذر حقیقت آسیابر – مربی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سراب

چکیده:

فساد میکروبی آب میوه و فراورده های وابسته توسط باکتری آلیسایکلو باسیلوس از سال ۱۹۸۲ مورد توجه دنیا قرارگرفت برای مدتها تصور می شد تنها راه کاهش تعداد اسپورهای اولیه آن و جلوگیری از فساد نوشیدنیهای اسیدی فرایند حرارتی است اما طی سالیان اخیر روشهای متفاوتی جهت جستجو و کنترل آلودگی به این باکتری درصنعت آبمیروه ابداع و بررسی شدهاست بعد از معرفی مختصر الیسایکلوباسیولس اسید تریترس و توصیف عملکرد پورسسهای حرارت در تولید آب میوه مروری برروشهای جدید برای جلوگیری و کنترل رشد اسپور خواهیم داشت که عبارتند از: روشهایی که مبتنی است براستفاده از ترکیبات طبیعی مونولورین، لیزوزیم نیسین و … یا مواد شیمیایی رایج شبیه بنزوات سدیم اسیدهای آلی و دی اکسید کلر یا غیرمرسوم دی اکسیدکلر به شکل گاز روشهایی که تعداد اسپورهای اولیه را کاهش میدهد فشار هموژناسیون و هیدرواستاتیک بالا پرتودهی و میکروویو