سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش منطقه ای سلامت زنان

تعداد صفحات: ۳

نویسنده(ها):

علیضامن صالحی فرد – معاون فنی مرکز بهداشت استان چهارمحال و بختیاری
پوران خلفیان – کارشناس مسئول مادران
رضوان رئیسی – کارشناس مامایی

چکیده:

تغذیه ناسالم یکی از عوامل خطر و زمینه ساز بیماریهای مزمن است مصرف ناکافی یا عدم مصرف میوه و سبزی می تواند سالانه سبب ۲/۷ میلیون مرگ در جهان بشود و مسئول حدود ۱۹% از سرطانهای گوارشی، ۳۱% از بیماریهای اسکمیک قلبی و ۱۱% از سکته های مغزی در تمام دنیا باشد شواهد موجود حاکی از آن است که مصرف زیاد غذاهای پرانرژی مانند غذاهای آماده حاوی چربی و قند زیادباعث چاقی می شود اسیدهای چرب ترانس بالا علاوه بر افزایش خطر بیماریعروق کرونر سبب افزایش کلسترول LDL و کاهش بیشتر در کلسترول HDL می شود اسیدهای چرب غیراشباع خطر بیماری عروق کرونر و دیابت نوع ۲ و بروز برخی سرطان ها را کاهش میدهد . مصرف حداقل ۴۰۰ گرم میوه سبزی در روز به عنوان یک هدف کلی برای پیشگیری از بیماریهای مرتبط با تغذیه کاربردی و بسیار سودمند است و خطر ابتلا به بیماریهای متابولیک و قلبی – عروقی را که علت اول مرگ در تمامی جوامع انسانی است را کاهش میدهد.