سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

سیده طاهره نصیری تاکامی – دانشجوی کارشناسی ارشد عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قو
فاطمه عرب خزائلی – گروه انگل شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
مائده خردمندی – دانشجوی کارشناسی ارشد عضو باشگاه پژوهشگران جوان

چکیده:

گوشت به عنوان منبعی سرشار از پروتئین و مواد مغذی ضروری تلقی می شود امروزه گوشت یکی از کالاهای استراتژیک محسوب شده و درسبد خانوار جایگاه ویژه ای دارد ولی این دسته ا زمواد غذایی می تواند حاملی برای انتقال بیماریهای زئونوز به انسان باشد گوشت می تواند عامل انتقال انواع الودگی های عفونی مانند باسیلوس انتراسیس ، مایکوباکتریوم بویس، بروسلاها، لیستریا ، مونوسیتوژنز، سالمونلاها، فرانسیسلا تولارنسیس، یرسینیا انتروکولیتیکا، کمپیلوباکتروژژونی کوکسیلا برونتی، تب خونریزی دهنده کریمه کونگو، لوپینگ ایل، هپاتیت E انفلونزای فوق حاد پرندگان، تب نیل غربی انسفالیتهای اسبی کریپتوسپوریدیوم توکسوپلاسما، تریشینلاف فاسیولاهپاتیکا، تنیا ساژیناتا و تنیا سولیوم و همچنین عوامل پریونیک مانند جنون گاوی باشد استفاده از نیتریتها درمحصولات گوشتی و باقیمانده های دارویی در گوشت نیز از دیگر مخاطرات این محصولات می باشد