سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۲

نویسنده(ها):

مریم توکلی – باشگاه پژوهشگران جوان واحد قوچان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان ایران

چکیده:

افلاتوکسین ها متابولیت های سمی قارچی هستند که د رغذا و خوراک الوده به کپکهای خاصی پیدا می شوند هنگامی که پستانداران نشخوار کننده مواد خوراکی حاوی افلاتوکسین M1 را بخورد سم را متابولیزه کرده و آن را بصورت افلاتوکسین M1 در شیر دفع می کند برای کنترل افلاتوکسین M1 در غذاها لازم است با جلوگیری از رشد قارچ ها د رخوراک مورد استفاده حیوانات از تشکیل افلاتوکسین B1 در خوراک دام و متعاقبا تبدیل آن به افلاتوکسین M1 جلوگیری شود. افلاتوکسین M1 متابولیت های هیدروکسیل دار افلاتوکسین B1هستند و می توانند در شیر و دیگر فراورده های لبنی پیدا شوند هنگامی که حیوانات شیرده با خوراک الوده به افلاتوکسین B1 تغذیه می شوند ترکیباتی حاوی ۴-hydroxylated دفع می کنند که به عنوان افلاتوکسینM1 شناخته می شوند. میزان دریافت مجاز روزانه افلاتوکسین M1 حدود ۰/۲mg/kg محاسبه شده است.