سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

مریم توکلی – عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان

چکیده:

افلاتوکسین ها متابولیت های سمی قارچی هستند که د رغذا و خوراک الوده به کپکهای خاصی پیدا می شوند هنگامی که پستانداران نشخوار کننده مواد خوراکی حاوی افلاتوکسین M1 را بخورد سم را متابولیزه کرده و آن را بصورت افلاتوکسین M1 در شیر دفع می کند برای کنترل افلاتوکسین M1 در غذاها لازم است با جلوگیری از رشد قارچ ها د رخوراک مورد استفاده حیوانات از تشکیل افلاتوکسین B1 در خوراک دام و متعاقبا تبدیل آن به افلاتوکسین M1 جلوگیری شود. افلاتوکسین M1 متابولیت های هیدروکسیل دار افلاتوکسین B1هستند و می توانند در شیر و دیگر فراورده های لبنی پیدا شوند هنگامی که حیوانات شیرده با خوراک الوده به افلاتوکسین B1 تغذیه می شوند ترکیباتی حاوی ۴-hydroxylated دفع می کنند که به عنوان افلاتوکسینM1 شناخته می شوند. میزان دریافت مجاز روزانه افلاتوکسین M1 حدود ۰/۲mg/kg محاسبه شده است. این مقاله می کوشد عواملی را که به علت الودگی مواد غذایی خصوصا فراورده های لبنی به افلاتوکسین M1 سلامتی انسان ها را تهدید می کند ارزیابی نماید و به بررسی نحوه تشکیل و میزان این سم در فراورده های لبنی بپردازد و اثر تیمارها و فرایندهای مختلف را بر میزان آن در فراورده های لبنی مختلف بسنجد