سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

راحله احمدزاده قویدل – کارشناس ارشد گیاهشناسی،
فاروق درانی – دانشجوی کارشناس ارشد صنایع غذایی

چکیده:

فلاونوئیدها، گروه متنوعی از متابولیت های ثانویه فنولی هستند که به طور طبیعی در گیاهان وجود دارند و جزء لاینفک رژیم غذایی انسان می باشند. بسیاری از ترکیبات متعلق به این گروه، در محیط آزمایشگاه، آنتی اکسیدان های قدرتمندی هستند. و مطالعات اپیدمیولوژیک نشان می دهند که بین جذب زیاد فلاونوئید و کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی، سرطان و سایر بیماری های وابسته به سن، ارتباط مستقیمی وجود دارد. افزایش بیوسنتز فلاونوئید در محصولات انتخابی موجب تولید مواد خام جدیدی می شود که می توان از آنها در طراحی غذاهای دارای فواید ویژه برای سلامت انسان، استفاده کرد. اصلاح ژنتیک نیز باعث ایجاد رده های جدیدی از گوجه فرنگی با محتوای فلاونوئید تغییریافته، گردیده که امکان بررسی نقش و اهمیت چند مرحله آنزیمی اصلی در مسیر بیوسنتز فلاونوئید گوجه فرنگی را فراهم می نمایند. افزایش قابل ملاحظه فلاونول های میوه به میزان بیش از ۷۸ برابر، از طریق بیان نابجای تک آنزیم بیوسنتتیک به نام کالکون ایزومراز، صورت می گیرد. علاوه بر این، سنتز کالکون و ترانس ژن های سنتز فلاونول، به صورت هم افزایی کار می کنند و بیوسنتز فلاونول در بافت گوشت میوه، را افزایش می دهند