سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی اصلاح الگوی تولید و مصرف

تعداد صفحات: ۳

نویسنده(ها):

سارا خسروی – دانشجوی کارشناسی ارشد ببیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان
امین باقی زاده – دانشجوی کارشناسی ارشدزراعتدانشگاه شهید باهنر کرمان
رزیتا کبیری – دانشجوی کارشناسی ارشدزراعتدانشگاه شهید باهنر کرمان
شهلا رنجبر – دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه تحصیلاتتکمیلی صن

چکیده:

نان همواره در نزد ایرانیان از جایگاه خاصی برخوردار بوده و غذای اصلی مردم کشورمان راتشکیل میدهد. بخش قابل توجهی از پروتئین وانرژی مورد نیاز مردم،از نان تامین میگردد.بیشکتهیه، تولید وعرضه نان سالم و بهداشتی در حفظ سلامت جامعه موثر خواهد بود.نانهایی که ازآرد سبوسدار تهیه میشوند و باخمیر مایه و بدون استفاده ازجوش شیرین عملآوری می گردندو باحرارتی ملایم،یکنواخت وشعله غیرمستقیم می پزند،سالمترین نانها هستند.با توجه به اهمیت اقتصادی نان اصلاح الگوی تولید و مصرف نان در جهت بهینه سازی تولید ومصرفمناسب از مهمترین مصادیق اصلاح اققتصادی محسوب می گردد. استراتژی های تولید نان مناسب: نان مهم ترین تامین کننده کالری دریافتی خانوارهای شهری و روستایی کشور است.نان خوب بایستی کاملاً برشته و پخته شده باشد و در سطح نان سوختگی مشاهده نگردد.دارای طعم، مزه و بوی خوشایند و عاری از جوش شیرین باشد.بایستی بافت نان نرم و یکنواخت باشد و قابلیت برش پذیرینان، مطلوب باشد.نانهایی که با آردهای کامل و سبوس دار تهیه میشود،نسبت به نانهای تهیه شده با آرد سفید به مراتب ارزش غذایی بالاتری دارند و مصرفروزانه آن ها میتواند مقداری از نیاز روزانه، بدن به املاح، پروتئین، فیبر و ویتامینها را تامین نماید.