سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

سارا عسگری – دانشجوی کارشناسی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیع

چکیده:

استویا یکی از ۲۴۰ گونه ی خانواده ی افتابگردان است این گیاه بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری غربی امریکای شمالی تا امریکای جنوبی ست گونه های استویا که عموما با نام برگ شیرین برگ قندی، برگ عسلی و یا به طور ساده استویا شناخته شده اند به جهت استفاده از برگ شیرینشان به طور وسیعی کاشته می شوند استویا به دلیل شیرینی ۳۰۰ برابری اش نسبت به ساکارز بدو ن کالری بودنش تاثیر اندک بر قند خون، تاثیر احتمالی برکاهش چاقی و فشار خون بالا نداشتن اثرات سرطان زایی د رمقایسه با سایر شیرین کننده ها غیرسمی بودن و گیاهی بودن بسیار مورد توجه قرارگرفته است. در این مقاله به معرفی گیاه استویا تاریخچه فراوانی، اثرات درمانی و مصارف پزشکی این گیاه می پردازیم.