سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: پنجمین همایش تخصصی مهندسی محیط زیست

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

سیدرحمان دانیالی – رییس اداره حفاظت محیط زیست نجف آباد
فاطمه محمدی – کارشناس اداره حفاظت محیط زیست نجف آباد

چکیده:

تأمین پروتئین سفید و غذای سالم جوامع مختلف یکی از دغدغه هایی است که چندی است در کشور ما نیز مورد توجه قرار گرفته است. آبزی پروری و استفاده از منابع آبی مختلف در بسیاری از استانها امری روبه رشد است که در برخی از آنها از جمله استان چهارمحال و بختیاری با مساحتی بالغ بر ۱۶۵۳۲ کیلومترمربع و۲۰۰ رودخانه دائمی و ۱۰۰ چشمه و تولید آبزیان بویژه گونه پرورشی قزل آلای رنگین کمان به حداکثر تولید خود رسیده و از برترین مناطق تولید آبزیان در سطح کشور محسوب می گردد که استفاده بهینه از منابع آبی و استفاده مجدد از ضایعات کشاورزی و کشتارگاهی گام مهمی در راستای افزایش تولید و کاهش پسماندهای تولیدی است که در مقاله حاضر به بررسی اثرات استفاده از ضایعات مذکور پرورش ماهی اشاره میگردد .ازجمله مقولات اثرگذار بر استفاده از ضایعات یاد شده استفاده از ضایعات کشتارگاهی در لارو ماهیان قزل آلاست که در ضمن افزایش مقاومت آنها در برابر بیماریهای مختلف ، سبب تسریع در رشد و … می گردد و از سوی دیگر از ضایعات کشاورزی و کشتارگاهی از نظر اقتصادی به لحاظ گران بودن قیمت تمام شده غذای آماده یا Pellet ماهیان قزل آلای رنگین کمان Onchorynchus mykiss بسیار به صرفه بوده که ضمن بررسی اثرات استفاده از آنها در استخرهای مذکور به تأثیرات آن بر اقتصاد منطقه اشاره خواهد شد