سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

بابک پاک بین – کارشناس ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تهران، کرج ، ایران
کتایون کرمی – دانشجوی مهندسی علوم و صنایع غذایی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، ق

چکیده:

در این پژوهش امکان استفاده از نوشیدنی انجیر به عنوان ماده خام جهت تولید نوشیدنی پروبیوتیک انجیر با استفاده از باکتری های اسید لاکتیک ) لاکتوباسیلوس دلبروکی C3 ، لاکتوباسیلوس کازئی A4 و لاکتوباسیلوس پلانتاروم D7 ( بررسی شده است. نوشیدنی انجیر به وسیله کشت لاکتیک ۴۲ ساعت کشت داده شده تلقیح شده و در دمای ۰۳ درجه سانتی گراد انکوبه گردید. حین تخمیر تغییرات PH ، اسیدیته ، مقدار قند و تعداد سلول های زنده مورد بررسی قرار گرفت. لاکتوباسیلوس پلانتاروم ، لاکتوباسیلوس دلبروکی و لاکتوباسیلوس کازئی در نوشیدنی انجیر به خوبی رشد کردند و به تعداد ۸ ۱۰ ×۶٫۸۵CFU/ml بعد از ۲۸ ساعت تخمیر در دمای ۰۳ درجه سانتی گراد افزایش یافتند نوشیدنی انجیر تخمیر شده به عنوان یک نوشیدنی سالم می تواند توسط افراد دارای رژیم های گیاه خواری و اشخاصی که حساس به لاکتوز هستند مورد استفاده قرار بگیرد