سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

مریم محسنی – دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان
الهام مهدیان – استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان
مریم عاملی – – عضو باشگاه پژوهشگران جوان، قوچان، ایران
شیلان رشیدزاده – دانشجوی کارشناسی ارشد

چکیده:

رنگ های سنتزی دارای کاربردهای زیادی درمحصولات غذایی از جمله نوشیدنی ها، بستنی، اسنک ها و غیره می باشند که به مرور زمان منجر به بیماری هایی چون سرطان می شوند. امروزه مطالعات زیادی جهت تولید رنگ از منابع طبیعی صورت گرفته، کاروتنوئیدها (بتا کارتن، لیکوپن، زی گزانتین، کانتا گزانتین،آستاگزانتین) از جمله رنگدانه های طبیعی است که یکی از منابع استخراج آن میکروارگانیسم ها می باشد. باکتری ها، قارچ ها و جلبک های سبز قادر به تولید این رنگدانه ها هستند که ۴ گونه از آنها شامل Penicillium و Heamatococcos ، Dunaleilla ،Monascus به تولید صنعتی رسیده و مورد استفاده قرار می گیرند. هدف از این تحقیق شناسایی و مرور کلی بر میکروارگانیسم های تولید کننده رنگ کاروتنوئیدی می باشد.