سال انتشار: ۱۳۸۹

محل انتشار: اولین همایش ملی دانشجویی مدیریت و فناوریهای نوین در علوم بهداشتی، سلامت و محیط زیست

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

کاوه خیرخواه رحیم اباد – دانشجوی کارشناسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درما

چکیده:

محصولات غذایی از ترکیبات شیمیایی ساده تا بسیار پیچیده تشکیل شده اند و اغلب با میکروارگانیسم های مختلف آلوده می شوند. این ریز موجودات با توجه به نیازهای خود بر روی انواع مواد غذایی رشد کرده و درصدد ایجاد فساد در راستای غیر قابل مصرف کردن آنها بر می آیند، بدین منظور در صنایع غذایی سعی شده به روش های متنوع از ایجاد آلودگی های میکروبی یا قارچی ممانعت نموده و یا رشد آنها را متوقف سازند، یکی از قدیمی ترین روش ها جهت نگهداری بهینه مواد غذایی خشک کردن می باشد. در طی ادوار تاریخ غلات را بصورت آبگیری شده انبارسازی می کردند و ماهی ها را با در معرض قرار دهی در هوای آزاد و نور خورشید خشک می کردند. دهیدراته کردن میوه ها و سبزیجات در گذشته صرفا بمنظور تامین احتیاجات شخصی انجام می شد اما امروزه سامانه ای حیاتی در صنعت غذایی بشمار می رود.در این مقاله به ارزشیابی و بررسی زیر شاخه های آبگیری مواد غذایی در جهت بهبود کیفیت محصولات غذایی پرداخته می شود.