سال انتشار: ۱۳۸۹

محل انتشار: پنجمین همایش ملی مدیریت پسماند

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

مهدیه شجاعی باغینی – عضو انجمن پژوهشگران جوان و دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه ش
پوریا دادور – عضو انجمن پژوهشگران جوان و دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه ش
علی دادور – دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی دانشگاه آزاد جیرفت

چکیده:

با توجه به روند رو به رشد جمعیت و نیاز روز افزون به منابع غذایی که از جمله آنها منابع دامی می باشند؛ و از این لحاظ که خوراک در پرورش دام و طیور بیشترین هزینه را دارد استفاده از پسمانده های کارخانجات در تغذیه دامها کمک شایانی به اقتصاد می کند. از آنجایی که پنبه دانه به عنوان ضایعات کارخانجات پنبه محسوب می شود می توان گفت به کار بردن آن در جیره دام ها به نوعی جلوگیری از هدر رفتن این منبع عظیم خوراکی است. پنبه دانه کامل دارای میزان بالای پروتئین خام و انرژی است و نیازمند هیچگونه فرآوری جهت تغذیه نیست. چربی پنبه دانه عملکرد تولید مثلی را به ویژه در گاو های لاغر بهبود می بخشد که با سیکل تری گلیسرید ها و کلسترول در ارتباط است سنتز استروئید ها کمک می کند. کارایی الیاف پنبه دانه در شکمبه به اندازه دیگر علوفه هاست. وجود چربی در پنبه دانه کامل سبب کاهش متان تولیدی در شکمبه شده و در تخمیر شکمبه ای تاخیر ایجاد می کند و غلظت آمونیاک درشکمبه را کاهش داده و جریان اسیدآمینه از معده به روده را برای جذب و استفاده افزایش می دهد.