سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: ششمین همایش ملی و اولین همایش بین المللی مدیریت پسماند

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

ناصر محمودنیا – دانشجوی کارشناسی ارشد

چکیده:

یکی از مشکلات اساسی پیش روی جوامع بشری افزایش ضایعات حاصل از کارخانجات صنایع غذایی می باشد که موجب نگرانی های زیست محیطی نیز شده است. بسیاری از این ضایعات به عنوان منابع پروتئینی و نیز انرژی به شمار می رود تفاله گوجه فرنگی یکی از محصولات فرعی می باشد که درطی فرایند تولید رب سس و پوره گوجه فرنگی به دست می آید و دارای ۶/۴۹ مگاژول انرژی قابل سوخت و ساز ۲۴/۱تا ۲۲/۴ درصد پروتئین ۱۴/۵ تا ۱۵/۷ درصد چربی و ۲۰/۸ تا ۳۰/۵ درصد فیبر می باشد محدودیت استفاده ان در طیور الیاف خام بالای آن است درفرایند آن مواد به دو بخش جامد و مایع تقسیم می شود ترکیب شیمیایی آن براساس رقم نوع فرایندهای به کاررفته در تولید آن و نیز اقلیم و محل کاشت این گیاه متفاوت است ارزش تغذیه ای تفاله گوجه فرنگی برای طیور توسط محققین گزارش شده است. استفاده از تفاله خشک شده گوجه فرنگی به میزان ۱۱/۶ درصد بدون هیچ آثار جانبی به جیره جوجه های گوشتی اضافه نمود همچنین افزودن بذر گوجه فرنگی یا پوست درمقایسه با جیره شاهد از نظر تولید تخم مرغ مصرف خوراک باروری و درصد جوجه در آوری سبب بهبود بازدهی درمرغهای تخم گذار می شود.