سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: ششمین همایش ملی و اولین همایش بین المللی مدیریت پسماند

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

شیرین کیا – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی
سیدمهدی جعفری – استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده:

با توجه به ظرفیت بالای کارخانجات صنایع غذایی ضایعات و پسماندهای زیادی تولید می شود که بخاطر وجود موادمغذی درآنها می تواندباعث افزایش CODBOD درشبکه فاضلاب شود و مشکلات زیست محیطی را درپی داشته باشد اما می توان از این پسماندها مواد با ارزش افزوده تولید کرد ازضایعات کارخانجات لبنی می توان به آب پنیر اشاره کرد که درتولید شیرخشک بیسکوئیت نوشابه صنایع نانوایی و … به کار می رود از ضایعات غلات م یتوان علاوه بر خوراک دام در تولید کود کمپوست سوخت پوشش خاک و … استفاده کرد از ضایعات جامد آلی گوشت / کود از خون / پروتئین از پوست و استخوان و …/ ژلاتین تولید می شود از دانه و پوست حاصل از پسماندهای کارخانه رب گوجه فرنگی می توان رنگدانه طبیعی لیکوپن موادقوام دهنده پروتئین و… تولید کرد همچنین از کنجاله حاصل از دانه های روغنی ملاس نیشکر باقیمانده مرکبات تفاله انگور ضایعات خرما می توان محصولات با ارزش تولید کرد.