سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

مهشید نصیری – دانشجوی کارشناسی ارشد
عسگر فرحناکی – دانشیاردانشگاه شیراز

چکیده:

یکی از جدیدترین انواع خشک کن ها REFRACTANCE WINDOW می باشد که سبب حفظ رنگ طعم و مواد مغذی درمحصول میش ود این روش خشک کردن نسبتا کم هزینه بوده و جهت خشک کردن مایعات دوغاب ها و پوره ها دردمای پایین وزمان کوتاه طراحی شده است این خشک کن از سیرکولاسیون آب با حداکثر دمای ۹۵ تا ۹۸ درجه سانتی گراد به عنوان منبع حرارتی استفاده می کند هنگامی که ماده غذایی برروی سطح این خشک کن پاشیده می شود به علت خاصیت منحصر بفرد فیلم پلاستیکی که اجازه عبور امواج مادون قرمز با طول موجهای متناسب با طیف جذبی مولکولهای آب را میدهد یک WINDOW تشکیل میشود اثر evaporative-cooling سبب شده این خشک کن درخشک کردن مواد حساس به حرارت حفظ رنگدانه ها کلروفیل کاروتنوئیدها و … ویتامین ها موثر معرفی شود.