سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۱۱

نویسنده(ها):

ریحانه شکرپوررودباری – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی
رضا اسماعیل زاده کناری – استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی سا

چکیده:

درسالهای اخیر استفاده از فناوری های نوین برای ایجاد امنیت غذایی جایگزین روشهای حرارتی و سنتی گردیده است که استفاده از امواج التراسوند و کیتوزان دو نوع از این فناوریهای نوین هستند امواج التراسونیک برای اندازه گیری ترکیب و ضخامت بافت چربی در فراورده های گوشتی به کار می روند دراین روش از اختلاف سرعت عبور پالس اولتراسونیک در بافت چربی و گوشت استفاده می شود در پژوهشهای مختلفی میزان ترکیبات تشکیل دهنده این فراورده ها مثل پروتئین و چربی مورد اندازه گیری قرارگرفت. لذا روش التراسوند یک روش سریع و غیرمخرب برای اندازه گیری ترکیبات محصولات غذایی برمبنای گوشت محسوب می شود علاوه بر این با استفاده از این روش می توان ویژگیهای فرایند در صنایع غذایی را به صورت انلاین اندازه گیری کرد که مزایای زیادی دارد.