سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

فرنازسادات سیادتی – دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

چکیده:

امروزه بدلیل افزایش کیفی کنترل شاخصهای الودگی آب و هوا و افزایش سطح استاندارد اب و غذا و عدم توانایی کلر در حذف کامل الودگیهای میکروبی تولید ترکیبات سرطان زا و اثرات زیست محیطی ناشی از کلر استفاده از مواد دوستدارمحیط زیست بیشتر مورد توجه قرا رگرفته است ازن یک ضدعفونی کننده بسیار انعطاف پذیر است وکاربردهای بسیاری در ضدعفونی آب و هوا غذا و محیط دارد یکی از ویژگیهای مفید ازن برخلاف ضدعفونی کننده های معمول مانند کلر فرمالین و مواد شیمیایی دیگر از هم پاشی سریع آن به علت نیمه عمر کم است که پس ازمدت کوتاهی به اکسیژنهای سازنده اش تبدیل شده بنابراین در محیط باقی نمی ماند و مصرف محصولات پس از مصرف خطری ندارد. ازن بهصورت گاز یا مایع درفراوری میوه ها، سبزیجات، برای غیرفعال سازی میکروارگانیسم های پاتوژن و عامل فساد و در نتیجه افزایش طول عمر آن استفاده میشود.