سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

سارا عرب مفرد – دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران

چکیده:

غذاهای فراسودمند غذاهایی هستند کهیک یا چند اثرمفید برعملکرد بدن دارند و اثرات مغزی کافی داشته باشد یکسری از غذاهای فراسودمند غذاهایی هستند که به آنها ترکیبات سلامت بخش افزوده شده باشد دراین مقاله نظر به اینکه غذاهای دریایی منبعی از مواد معدنی و پروتئین و لیپید با اسیدهای چرب غیراشباع بوده و دارای ترکیباتی با ارزش تغذیه ای بالا شامل روغن امگا ۳ کیتین و کیتوزان هیدرولیزات پروتئین کاروتنوئید و آنتی اکسیدان هستند همچنین جلبکهای دریایی حاوی مقادیر فراوانی از فیبرهای رژیمی با ظرفیت جذب آب بالا آنتی اکسیدان و کاروتنوئید ها هستند جلبک ها نیز منبع خوبی از ترکیبات فعال از لحاظ بیولوژِیکی نظیر کاروتنوئید ها فیکوبیلینها اسیدهای چرب پلی ساکارید ها استرول توکوفرول فیکوسیامین وویتامین ها می باشند و می توان از غذاهای دریایی و جلبکهای دریایی به عنوان اجزا فراسودمند درتهیه برخی غذاها نظیر نان و پاستا استفاده کرد.