سال انتشار: ۱۳۸۹

محل انتشار: همایش منطقه ای یافته های نوین شیمی و مهندسی شیمی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

امیرمحمد امامی راد – کارشناس ارشد مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود
باقر ابارشی – گروه مهندسی شیمی دانشگاه اراک
رضا محمودیان – کارشناس ارشد شیمی فیزیک دانشگاه شهید بهشتی

چکیده:

کافئین بطور طبیعی در برگها دانه ها و میوه ها در بیشتر از ۶۰ نوع گیاه مانند دانه کاکائو برگ چای و قهوه و کولا یافت می شود کافئین یکالکالوئید است که هم از نظر اجتماعی و هم از نظر پزشکی مفید است و اثرات مهمی برروی مغز قلب کبد و سیستم تنفسی دارد درمداوای شخصی که توسط الکل مسموم شده مفید بوده و سیستم عصبی را تحریک میکند با توجه به مطالعات انجام شده برروی خرما وجود این ماده در هسته این ماده به اثبات رسیده که مقدار آن درهسته خرما حدودا ۱ تا ۱٫۵ درصد است که بررسی روش آزمایشگاهی مفید و پروسه صنعتی آن جهت بالا بردن سرعت انتقال جرم در زمینه استخراج از جامد همان هسته خرما مهم می باشد ارائه طریق جهت تولید سالم به همراه تکنولوژی جدید که مبنای کار در روش آزمایشگاهی و صنعتی به یک گونه بوده و استخراج نهایتا توسط متیلن کلراید صورت گرفته است که از نظر اقتصادی و بهینه بودن مقدار محصول ابتدا مطرح بود اما از سال۰ ۱۹۸ به بعد به خاطر خطرناک شناخته شدن این ماده استفاده از این روش با محدودیت مواجهه شده که نهایتا با ارائه یک روش جدیدو سالم که فرایند تغییر داده سع ی در بالا بردن راندمان شده است