سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

فائزه تجلی – عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم و فناوری موادغذایی جهاد دانشگاهی مشهد
نجمه اخلاقی اردکانی – دانشجوی کارشناس ارشد

چکیده:

پکیت ها گروهی از پلیمرهای طبیعی هستند که از واحدهای گالاکتورونیک تشکیل شده اند آنها به عنوان عامل ژل ساز و تثبیت کننده درصنایع غذایی و آرایشی بکاررفته و اثرات مثبت بسیاری بر سلامت انسان مانند کاهش کلسترول میزان گلوکز سرم و سرطان و تحریک پاسخ ایمنی دارند دراین پژوهش تولیدات پکتین با استفاده از پوست مرکبات و آرد سیب به عنوان ماده خام بررسی شده و سپس به روش تولید میکروبی و تاثیر آنزیم پروتوپکتین جهت استخراج آن پرداخته خواهد شد نتایج نشان داد که مناسب ترین شرایط برای استخراج پکتین خیساندن پوست مرکبات درآب با نسبت ۱/۲ وزنی حجمی افزودن میکروارگانیسم و انجام فرایندتخمیر به مدت ۲۰-۱۵ ساعت دردمای ۳۰ درجه سانتی گراد می باشد با این روش ۲۰ تا ۲۵ گرم پکتین از یک کیلوگرم پوست حاصل خواهد شد.