سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

مژگان شورمیج – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی
آزاده کمالی –

چکیده:

لیکوپن یک کاروتنوئید غیراشباع است که درگوجه فرنگی و مشتقات ان به میزان زیادی وجود دارد فعالیت بیولوژیکی لیکوپن شامل فعالیت آنتیا کسیدانی و کاهش دهنده خطر ابتلا به سرطان می باشد علاوه براین سطح کلسترول خون را نیز کاهش میدهد و توانایی مقابله با بیماریهای قلبی و عروقی را دارد روشهای استخراج لیکوپن از گوجه فرنگی شامل استخراج با حلال روش کمکی اولتراسونیک و استخراج با دی اکسید کربن فوق بحرانی می باشد معایب روشهای مرسوم زمان طولانی فرایند و بازدهی پایین می باشد استخراج با دی اکسید کربن فوق بحرانی نیز دارای هزینه تجهیزات بالا و مصرف انرژی زیاد می باشد و روش ماکروویو حرارت دهی غیریکنواخت را به همراه دارد از جمله مزایای اولتراسوند و ماکروویو شامل کاهش زمان استخراج صرفه جویی در مصرف انرژی و افزایش بازده می باشد بنابراین تلفیق دو روش اولتراسوند و ماکروویو مزایای بیشتری را به همراه خواهد داشت.