سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۱۱

نویسنده(ها):

شاهرخ جبراییلی – عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان
مهدی قره خانی – دانشجوی دکتری تکنولوژی صنایع غذایی
نسرین رسول نژاد – دانشجوی کارشناسی ارشد منابع طبیعی مرتعداری
مونا پاکزادی – دانش اموخته علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه

چکیده:

یک سیال فوق بحرانی خصوصیات مابین یک گاز و یک مایع را داراست ویژگی اصلی سیال فوق بحرانی برای استخراج، چگالی بالای آن است سیال فوق بحرانی نفوذ پذیری زیاد و ویسکوزیته کمتر نسبت به حلالهای مایع دارد بهترین حلال برای این روش استخراج در استخراج ترکیبات طبیعی گیاهان CO2 است زیرا یک ترکیب ارزان خنثی در دسترس بی مزه و حلال GRAS است دراستخراج با cO2 فوق بحرانی دمای استخراج ۳۰ درجه سانتی گراد است دمای فوق بحرانی کم آن را برای استخراج ترکیبات حساس به حرارت مناسب می سازد این سیستم استخراجی همچنین می تواند با اتصال به یک سیستم کروماتوگرافی دو عمل استخراج و شناسایی همزمان ترکیبات استخراجی خیلی فرار را بطور همزمان انجام بدهد روش استخراج با سیال فوق بحرانی یک روش جایگزین مناسب برای روشهای معمولی است که با استفاده از حلالهای الی ترکیبات فعال از نظر بیولوژیکی را از گیاهان استخراج می کند و برای استخراج متابولیت های گیاهی مثل روغنهای فرار، الفا توکوفرول، فلاونوئیدها کارتنوئیدها، استیگمااسترول، اسکوالن، نارینجین و کولچیسین ها استفاده می شود.