سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

شاهرخ جبراییلی – عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان
مهدی قره خانی – دانشجوی دکتری تکنولوژی صنایع غذایی
نسرین رسول نژاد – دانشجوی کارشناسی ارشد منابع طبیعی مرتعداری
مونا پاکزادی – دانش اموخته علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه

چکیده:

استخراج با حلال شتاب یافته یک شکل از استخراج با حلال تحت فشار است و یک فرایند استخراجی است که در دمای بالا بین ۵۰ تا ۲۰۰ درجه سانتی گراد و در فشار مابین ۱۵ تا ۲۰ مگاپاسکال انجام می گیرد این روش بعنوان یک تکنیک مناسب برای استخراج ترکیبات موثره گیاهی است و در مقایسه با روشهای قدیمی مثل استخراج با سوکسله یک کاهش عمده در مقدار حلال و زمان استخراج دارد دراین روش حلال زیر شرایط بحرانی اش است افزایش دما باعث افزایش سرعت استخراج شده و فشار بالا حلال را در حالت مایع نگه م یدارد از این رو فرایندن استخراج سریعتر و با ایمنی بیشتری صورت میگیرد دراین مقاله مروری سعی شده است یک ارزیابی از روش استخراج با حلال شتاب یافته برای استخراج متابولیت های مختلف با دامنه وسیع از ساختارها و قطبیت ها مثل کورکومینوئیدها، ترپن ها، فلاوونولیگنان ها، استروئیدها، ساپونین ها تگزان ها، نفتودیانترون ها، گزانتون ها فلاوانون ها و الکالوئیدها در بافتهای گیاهی مختلف همچون برگها، ریشه ها میوه ها و ریزوم ها صورت بگیرد.