سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: اولین همایش ملی دانشجویی بیوتکنولوژی

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

زهرا صادقی – عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی سراوان، دانشگاه سیستان وب

چکیده:

فلاونوئیدها دسته ای از ترکیبات طبیعی هستند که به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی از اهمیت فراوانی برخوردار می باشند. در این تحقیق استخراج فلاونوئیدهای آگلیکونی گیاه داروییOtostegia aucheri (متعلق به خانواده نعناییان) بومی منطقه سراوان، استان سیستان و بلوچستان، با استفاده از امواج اولتراسونیک مورد بررسی قرار گرفت و مقدار فلاونوئید موجود در گیاه با روش سنتی خیساندن با حلال، مقایسه شد. مهمترین فاکتورهای موثر در استخراج به کمک اولتراسونیک، توان، دما، زمان و نسبت حلال می باشد که اثر آنها در استخراج مورد بررسی قرار گرفت. جهت آنالیز کمی فلاونوئیدهای آگلیکون (از نوع مورین) از دستگاه اسپکتروفتومتر UV-Vis استفاده شد و مقدار فلاونوئید برای گیاه مورد نظر با استفاده از روش استخراج با اولتراسونیک (mg/g)0/45 و با استفاده از روش سنتی (mg/g) 0/32 بدست آمد. با توجه به نتایج بدست امده ماکزیمم درصد فلاونوئید (از نوع مورین) در استخراج با روش اولتراسونیک بدست آمد، سرعت بالای استخراج، کاهش حجم حلال مصرفی و سهولت عمل از دیگر مزایای این روش می‌باشد.